Internationale dag van de palliatieve zorg.Sat. 13 October 2012

Uw recht, onze zorg!

13 oktober 2012 : internationale dag van de palliatieve zorg – 10 jaar wet op palliatieve zorg in België

     Klik hier indien u de volledige affiche wenst te zien

In amper twee decennia is het beroep doen op palliatieve zorg aan het levenseinde een vanzelfsprekendheid geworden.

Vlaanderen heeft een structuur opgebouwd voor palliatieve zorg die velen in het buitenland ons benijden.
De wet op palliatieve zorg van 2002 en een overheid die de nodige middelen heeft uitgetrokken, hebben voor een stevige fundering gezorgd.
Vijftien netwerken, thuiszorgequipes, palliatieve supportteams in ziekenhuizen en woonzorgcentra, palliatieve zorgeenheden … en een hoogkwalitatief aanbod aan vorming voor professionelen die met palliatieve patiënten werken, maken dat op korte tijd de palliatieve zorgverlening er staat als een huis.

Vele zieken, hun families  en vrienden  doen, als het duidelijk is geworden dat het levenseinde nadert, een beroep op gespecialiseerde palliatieve zorg.
Palliatieve zorg streeft, met een breed pallet aan mogelijkheden én met open vizier, naar kwaliteitsvolle levenseindezorg.

Uit onderzoek blijkt dat palliatieve zorg bij een groot deel van de bevolking toch nog onvoldoende bekend is en patiënten te vaak te laattijdig van hun recht op palliatieve zorg kunnen gebruik maken. Daarom starten de netwerken palliatieve zorg in samenwerking met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen een informatiecampagne zodat mensen sneller de weg vinden naar de voor hen gepaste zorg.  Het startschot van de campagne werd gegeven op 13 september 2012, de dag dat het Vlaams Congres Palliatieve Zorg voor de  negende keer werd georganiseerd.

Het Netwerk Palliatieve Zorg Limburg (NPZL) is een pluralistische organisatie die de uitbouw van palliatieve zorg wil bevorderen in onze provincie. Iedereen kan bij NPZL terecht voor informatie, vorming en overleg.

Samen kunnen we nog zoveel doen! Ook als genezen niet meer kan…

Netwerk Palliatieve Zorg Limburg vzw         
 A. Rodenbachstraat 29 bus 2
3500 Hasselt
011 81 94 76
info@npzl.be
www.npzl.be

Terug naar overzicht